13+14 september

Amersfoort

SLIJP JE SPRIETEN

10 jaar snakken naar muzikale waanzin en verwondering! Dwalend denderen we door, krioelend door het lumineuze woud. Slijp je sprieten, strijk die wieken en stijg op met de dampende meute hoogvliegers. Stoom je klaar voor 10 jaar.
Into the Wooooooods!

into the woods is volledig uitverkocht

Vrijdag

Abstract Division
Alan Fitzpatrick
Atnan
Behrouz
Brass Rave Unit vs Kauw
Britta Arnold
Cubicolor (live)
Detroit Swindle
Electiv
Francesco Del Garda
Genii
INI MOVEMENT ft Birdhouse & Lyma
JO BISSA (UMOJA)
José Noventa
Julian Alexander
Karel
Keshmè
Latoya
Laurence Guy
LEIA
Mirella Kroes
Miss Jay
Mozes Meijer
Nightmares on Wax
Noraj Cue (live)
Nuno Dos Santos
Olivier Weiter
Paboona
Pitch Controller Mitch
Polynation
Project Pablo
Red Axes
Reiss
Rochelle Dietz
Samstag
Sarah Wild
Schlepp Geist
SHLTR
SLAM (live)
Stavroz (live)
Sven Klene
Udigo
Unders
Vierdeux
Zwartlicht

Zaterdag

Adriatique
Agents of Time (DJ-set)
Colyn
David Dorad
Eelke Kleijn (live)
elias mazian
Ferro
Flavien Berger
Franca
Francis Inferno Orchestra
Groefmeester K
Hertbek
Het Gezelschap
Islandman
Jimi Jules
Juan Sanchez
Juiceboxxx
Katjang Pedis
Kraut
Lucas Tromer
Mahabe137
Margie
Maurice Fulton
Mees Dierdorp
Monolink (live)
Monoloc (live)
Move D
Ogazón
PLASTIK.SOLDIERS
Postmen
Radio Slave
Ray Hookski
Rebekah
Roswitha
Sanja
Shakèd
Sinepeople
Space Kadett
SPEM
Surf Aid-Kit
Sven Dohse
Tempist
Vinirr
Vlackon
Voigtmann
Yør Kultura

Informatie

Tickets

Over Into the Woods

Vervoer

Kleine lettertjes

Uitverkocht

Alle tickets zijn volledig uitverkocht. Helaas worden deze tickets door listige geldwolven verkocht voor veel te hoge prijzen en zijn er ook oplichters actief. Pas op dat je niet gebeten wordt! Om gewonden te voorkomen, werken we samen met TicketSwap.

Bij TicketSwap wordt het verkochte ticket vervangen door een geheel nieuw ticket, waardoor je zeker bent van een geldig toegangsbewijs. De verkoopprijs mag maximaal 120% zijn, zodat commerciële handelaren buitenspel worden gezet.

Alle tickets op naam

De tickets voor Into the Woods zijn erg gewild, wat het aantrekkelijk maakt voor zwarthandelaren. Door het personaliseren wordt het lastiger om tickets op te kopen en te verkopen voor woekerwinsten. Bij de entree van Into the Woods wordt er om je ID gevraagd, dus zorg dat je deze meeneemt en de juiste naam op de ticket staat.

Wil je een naam aanpassen? Dat kan via Ticket Transfer. Hiervoor wordt € 5,- aan servicekosten gevraagd. Dat is om te ontmoedigen dat onze tickets massaal worden opgekocht, met als doel om door te verkopen.

Ticket overkopen van een onbekende

TicketSwap is de enige weg als je kaart wilt overkopen van iemand die je niet kent. Het verkochte ticket wordt vervangen door een geheel nieuw ticket, waardoor je zeker bent van een geldig toegangsbewijs. Ook de naam wordt hierbij aangepast. Helaas horen we veel verhalen van mensen die worden opgelicht, dus laat je niet verleiden via een andere weg te kopen!

Let op: een veelgebruikte methode van oplichters is om je via een zogenaamde prive-advertentie naar een nep-site of nep-mail van TicketSwap te leiden. Dit is amper van echt te onderscheiden. Check altijd of je werkelijk op www.ticketswap.nl zit. En over het algemeen geldt: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het ook.

Ticket overnemen van een vriend

Mocht na het personaliseren blijken dat een andere vriend mee gaat, dan kan je de naam wijzigen via Ticket Transfer. Hiervoor wordt € 5,- aan servicekosten gevraagd. Dat is om te ontmoedigen dat onze tickets massaal worden opgekocht, met als doel om door te verkopen.

Let op: Ticket Transfer is geen veilige manier om een kaart over te kopen een vreemde. Laat je dus niet verleiden dit toch te doen via bijvoorbeeld Marktplaats.

Ticket verkopen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je niet meer naar het festival kan. De enige manier om je ticket door te verkopen is via TicketSwap. Bij TicketSwap wordt het verkochte ticket vervangen door een geheel nieuw ticket waardoor de koper zeker is van een geldig toegangsbewijs. De naam op het ticket wordt hierbij ook aangepast. De verkoopprijs mag maximaal 120% zijn, zodat commerciële handelaren buiten spel worden gezet.

Weekendticket is voor één persoon

Het weekendticket geldt voor twee dagen. Het kan niet los gebruikt worden door twee verschillende mensen op de afzonderlijke dagen. Bij binnenkomst krijg je een uniek bandje waarmee je de volgende dag ook naar binnen kan. Dit bandje kan niet worden overgedragen.

Printen of scannen

Je ticket kan vanaf je mobiel worden gescand, dus printen is overbodig. Scheelt bomen!

Ticket is niet te vinden

Geen stress, dit kan super makkelijk gefixt worden. Het kan zijn dat je je ticket nog niet hebt gepersonaliseerd. Zoek in je mail naar ‘Paylogic’ naar het ticket of de personalisatiemail. Na personalisatie ontvang je het ticket. Mocht je hem dan nog niet vinden, neem dan even contact op met Paylogic.

Oordoppen

Je hebt maar één gehoor en daar moet je zuinig op zijn. Met Alpine gehoorbescherming heb je voldoende bescherming voor je gehoor en zorg je ervoor dat je na het festival nog steeds de vogeltjes hoort fluiten. Alpine gehoorbescherming is te koop bij alle barren en de bemande kassa.

Verdwaalde voorwerpen

Al deze verdwaalde voorwerpen zijn blijven steken in het bos! Daarnaast zijn er ook nog een stapel bankpassen en ID’s gevonden.

Vanaf dinsdag liggen de gevonden voorwerpen bij het gemeentehuis van Amersfoort. Identiteitsbewijzen en paspoorten kunnen helaas niet worden afgehaald. Wil je iets ophalen? De spullen worden geregistreerd en vind je terug op www.verlorenofgevonden.nl. Laat het via die website weten als je iets ophaalt.

Ben je iets vergeten in de pendelbus? Check dan ilost.co/nl/org/pouw-vervoer-b-v. Houd er rekening mee dat het een aantal dagen kan duren voordat alle spullen uit de pendelbus erop staan.

Als je iets hebt laten liggen in de lockers kan je contact opnemen met Elockers via www.elockers.nl/lost-found.

Zakasbakken

Peuken zijn heel moeilijk op te ruimen en erg vervuilend voor het terrein, dus als je deze in de asbakken gooit gaan we heel lekker. Bij de entree of bij de sigarettenverkoop krijg je een zakasbak, zodat je altijd je peukies kwijt kan.

Sigaretten

Er zijn sigaretten te koop op het festivalterrein. Denk aan het bos en gooi je kontjes niet klakkeloos op de grond. Vorig jaar zijn de zakasbakken veelvuldig gebruikt en deze worden opnieuw uitgedeeld. Over het hele terrein staan vele peukenpaal-asbakken. Elke peuk is er één teveel, dus laten we er samen voor zorgen dat er 0 sigaretten achterblijven!

Podia

Op Into the Woods zijn zes officiële podia: het Beukenbos, de Takkenstage, de Stekplek, Into the Groove, de Bosspot en de Champagneria. Nieuw dit jaar is Flower of Life. Elke stage heeft zijn eigen sound, unieke sfeer en een intiem karakter.

Bekerfiche

Om het bos schoon te houden schenken we alle dranken in hard plastic bekers. Zodra je het bos binnenloopt krijg je van ons een bekerfiche. In ruil voor je fiche krijg je bij de bar de eerste beker gratis. Bij elk volgend drankje lever je de beker of flesje in voor een schoon exemplaar. Als je niet de hele dag met een beker wilt rondlopen kan je de beker inleveren voor een fiche. Hierdoor worden tienduizenden plastic bekers bespaard en blijft het bos mooi schoon!

Openingstijden

Into the Woods duurt beide dagen van 12.00 tot 00.00 uur.

Kluisjes

Kluisjes zijn voldoende aanwezig op het festivalterrein. Deze kan je vooraf hier kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Je kan je bestelling terugvinden onder ‘My Account’.

Ter plekke kan je een kluisje betalen met pin of cash. Deel de kluisjes vooral met vrienden of feestcollega’s, zodat kosten worden bespaard en je zonder bagage kan dansen op Into the Woods.

Pinnen of cash

Pinnen kan op het festivalterrein. Voor de zekerheid adviseren wij om cash mee te nemen naar Into the Woods.

Overnachten

We begrijpen dat velen van jullie graag willen overnachten tussen de vogeltjes in het mooie Into The Woods bos. Helaas is het niet mogelijk om te overnachten op het terrein.

Kiss & Ride

Taxi’s, touringcars en auto’s die bezoekers alleen afzetten kunnen navigeren naar de Middelhoefseweg 10.

Openbaar vervoer

Ons bos is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Pak de trein naar Amersfoort centraal, en vanaf daar de pendelbus naar Into the Woods. Of warm je benen op met een rit op de OV-fiets. Het adres is: Barchman Wuytierslaan 232, Amersfoort.

Pendelbussen

Reis je met het openbaar vervoer? Vanaf Amersfoort Centraal staan er pendelbussen voor je klaar. Een retourtje kost €6,- en kan je ter plekke betalen met pin of cash.

Busje Delen

Zeker weten dat je de laatste act volledig kan pakken? Er zijn busreizen vanuit 11 verschillende steden. De bussen vertrekken vanaf de stations van Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Wil je een busreis vanuit een andere plaats, dan kun je deze zelf toevoegen op de website van Busjedelen. De busreizen gaan door wanneer er voldoende animo is. Op de site van Busjedelen kan je zien hoeveel inschrijvingen er nog nodig zijn.
BUSREIZEN VRIJDAG
BUSREIZEN ZATERDAG

Carpoolen

Mocht openbaar vervoer niet lukken, probeer dan zoveel mogelijk de auto te delen met elkaar. Gebruik vooral onze Facebook om te vragen of je bij iemand op de achterbank past, of om te melden dat mensen met jou mee kunnen rijden.

Auto

Beter kom je niet met de auto. Wil je dit wel, dan is het adres voor de ‘ik-kan-niet-meer-zonder-navigatiegeneratie’: Middelhoefseweg 10, Amersfoort. Voor degenen zonder navigatie: wanneer je in de buurt bent van Amersfoort, volg je de borden ‘Dierenpark-Amersfoort’. Doe daar je autoraam wagenwijd open en volg het geluid, dan kom je vanzelf uit bij het bos van Into the Woods.

Parkeren

Auto’s en fietsen dienen geparkeerd te worden op de aangewezen plekken. Parkingtickets zijn van te voren online te koop in de shop, of ter plekke af te rekenen met pin. Parkingtickets zijn €15,50 inclusief servicekosten.

Wat mag er niet mee

Zoals op elk festival kunnen we de volgende spullen niet toelaten op het festivalterrein: harddrugs, voorgedraaide joints, etenswaren, (alcoholische) dranken, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, paraplu’s, selfiesticks, vloeibare parfum, zonnebrandspray (zonnebrandcrème mag wel) en alle andere producten die logisch zijn in te vullen.

Minimumleeftijd

Om Into the Woods te bezoeken moet je 8 jaar ouder dan wij zijn; 18 jaar of ouder dus! Neem alsjeblieft geen risico en neem je legitimatie mee, want bij twijfel kan de toegang tot het festival geweigerd worden.

Festivalterrein verlaten

Het is niet mogelijk om het terrein te verlaten en daarna weer naar binnen te gaan.

Afval

Wij zijn waanzinnig blij met het terrein van Into the Woods en willen daar volgend jaar graag weer terugkomen. Behandel het terrein met liefde en gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken, zodat de boompjes en beestjes na het festival in een schoon bos op adem kunnen komen van al het feestgedruis.

Pers

We gaan samen geschiedenis schrijven. Mocht je als pers aanwezig willen zijn, stuur dan een mail naar: [email protected]

Drugs

Het gebruik van harddrugs is niet nodig om er een mooi feestje van te maken. Het in bezit hebben ervan leidt tot directe verwijdering van het terrein. Een tak roken is geen probleem, mits deze niet is voorgedraaid.

Wat als je slecht ter been bent

Helaas is het niet mogelijk om het bos van Into the Woods 100% begaanbaar te maken voor mensen die slecht ter been zijn. Wil je toch komen? Top! Neem ter check contact met ons op via: [email protected]

Kinderen en dieren

Wij houden veel van kinderen en dieren, alleen vinden wij het onverantwoord om hen toe te laten op het terrein. Laat je kids of huisdier vooral thuis, daar hebben ze het veel meer hun zin dan in het Into the Woods bos.

Medicijnen

Neem een doktersverklaring mee als je tijdens het festival medicijnen moet gebruiken.